Om os

Vi er en familie bosiddende i det Midtjyske, i en lille by tæt på Viborg. Pt består familien af Jørgen og Marianne, fire Tibetanske Terriere og 1 Maine Coon kat. Vi har også 2 voksne børn , Christian og Rikke, som begge er flyttet hjemmefra. Rikke har en datter fra august 2018.

Jeg (Marianne) har tidligere opdrættet Maine Coon katte, men havde det sidste kuld i december 2006.
I 2009 begyndte familien så småt at snakke om, at få en hund. Jeg var dog ikke helt med på ideen, lige indtil min veninde og daværende kollega Susan, fik sig en lille Tibetaner hvalp. Så var jeg solgt. Jeg og familien besøgte Susan og Jesper som også havde en voksen Tibbe. Vi begyndte at læse om racen og tog bl.a også med på Tibetanerklubbens juleudstilling, hvor vi mødte en masse skønne hunde. Bl.a forelskede jeg mig i en smuk hanhund, Herkules. Efterfølgende snakkede jeg med Merethe fra Kennel Dawa's og det viste sig hun planlagde et kuld, som Herkules skulle være far til. Vi blev godkendt til at købe en hvalp og stor var glæden, da vi i starten af april 2010, hentede Dawa's Gold Digger (Zigsa) hjem fra Hedehusene. Med hende fulgte også interessen for udstillinger og en masse dejlige venskaber.

I 2012 var Susans lille hvalp blevet stor og skulle have sit første kuld hvalpe. Vi besluttede os for, at tiden var inde til hund nr 2. Jeg fik lov at følge kuldet tæt fra de var 1 dag gamle og i juni 2012 flyttede Dechen-Lukla's Dhana (Dhana) så ind. De to hunde havde stor glæde af hinanden og vi var glade for at have udvidet husstanden. Dhana er en følsom hund, der elsker dem hun kender, men tager lang tid om at få tillid til fremmede. Hun er meget madglad og efter hun blev steriliseret, har vi kæmpet lidt med vægten.

Så skulle man måske mene at to var nok, men men.. I maj 2014 kom der igen hvalpe hos kennel Dawa's. Lamlux Halleluja at Dawa's (Halli) havde været en tur i Holland og blive parret med en skøn hanhund og det kom der en flok smukke hvalpe ud af. Jeg var så heldig, at Merethe syntes Dawa's I can Boogie (Awa) skulle bo hos os. Awa er af ren Lamleh afstamning.Awa fik i september 2017 sit første kuld hvalpe. Jeg har udstillet Awa med stor succes og hun blev KBH juniorvinder i 2015 og Dansk Champion få uger efter hun var fyldt 2 år. Hun blev årets 2. bedste Tibetaner Tæve 2016. Udover at være smuk, er hun en utrolig skøn og kærlig hund, der er fuld af krudt og spillopper.

Fra Awas første kuld "kom jeg til" at beholde en tæve, Depa. Så derfor er vi nu oppe på 4 hunde. Det er så til gengæld også mere end rigeligt.

Vi har ikke på noget tidspunkt fortrudt, at Tibben blev "vores" race. En Tibetansk Terrier er klog og sjov og har for øvrigt ikke skyggen af terrier i sig. Det er en Tibetansk hyrdehund og en fantastisk familiehund, der tilpasser sig den familie de bor hos. Her i huset må hundene både være i sofaen og i sengen. De elsker en god lang gåtur i skoven eller ved vandet, men de dage vi kun har tid til en kort tur, så er det også helt fint. Awa og Depa elsker at være med på tur rundt i både Danmark og udlandet på udstillinger, mens Zigsa allermest elsker at ligge på ryggen og blive nulret på maven og Dhana nyder at ligge i varmen fra brændeovnen eller midt i den bagende sol om sommeren på trods af hendes tykke pels. Aprospos pels så siger det sig selv, at der er en del pelspleje med deres lange smukke pels. Men hvis hvalpen lærer det fra starten, kan pelspleje faktisk være en hyggestund for både hund og ejer.

Læs mere om racen på eller
 i bogen "Tibetan Terriers - The Little People (Engelsk)", som kan købes hos Forlaget Mathiasen eller lånes på biblioteket.

Har du lyst til at møde hundene, er du velkommen til at kontakte os. Vi modtager gerne besøg efter aftale. Desuden afholdes der rundt i landet forskellige arrangementer så som gåture, pelsplejedag mm. og her er også en god mulighed for at møde racen og alle os "Tibbetosser". Se under aktiviteter på Tibetanergruppens hjemmeside.

Vi er medlemmer af:
Dansk Kennel Klub
Klubben for små selskabshunde (KSS)

Jeg er desværre ikke så god til at få opdateret hjemmesiden. Hvis du er på Instagram, kan du følge med under @awazidhas

Jeg kan kontaktes på mail: m.leth@zatifi.dk eller telefon 29915063

Ingen kommentarer:

Send en kommentar